Gambar Abbi Balqis

|


Ini masa pergi shopping, tu orang tengah cuci signboard shoprite, shoprite punya kedai, ala-ala tesco.. tapi barang dia sume branded dari UK, US, dan South Africa. Bukan made in China mcm tempat kita... Barang-barang mentah mahal, nak buat sendiri tak pandai... Kat sini satu jenis sayur tak der, sawi. Jadi kalau saya beli selalunya beli lada yang besar tu la jadi sayur. Barang halal banyak kat shoprite. Ada satu lagi kedai yang OK kat mall ni, nama dia GAME.... Kalau kat Malaysia, tak boleh bayangkan macamana kat sebelah2 ada dua pasaraya sama mcm Tesco. Rambang mata Ummi Balqis jadinya.... kekeke.

Ni nama dia Game, penuh dengan kaler pink kat dalam. Bawah dia ada satu Cinema. Tak tahu nak cerita apa pasal game ni.. cuma dalam ni comel. Penuh dengan warna pink. Tak tahu kenapa tema dia macam tu... memang kaler dia satu tarikan buat mak-mak budak.


Muka pemuda diatas tak der kena mengena dengan pemilik kereta tu. Memang ya... Ni saja nak eksen ngan kereta TNM bagi.... minyak sminggu skali orang tolong isi fulltank. Apa lagi belasah la... tah mana-mana harituh saya sesat masuk satu kampung tu. Nak tahu tak, kampung tuh.. orang berak tepi2 jalan je... hampeh betul negro tu. Nasib baik tak sempat snap.. kalau tak saje je jadi bahan. Anyway.. saya kat Malawi ni memang excited dengan gunung-gunung dia. Pemandangan menakjubkan.

Wasalam, hingga jumpa lagi.

5 comments:

ojie_otomen said...

feeeweeeit..kereta die..ehehe
btw..TNM stand for wat?

abbi balqis said...

TNM = Telekom Network Malawi, tweewiit...

hafiz said...

jangok demo dok denung,pakai jaket sokmo

abbi balqis said...

stendek tok tehe sgt sejuk. Sini musim huje

MamaFaMi said...

Assalamualaikum. Mama terbaca entry ni semasa nak search nama mall yang sebelah Shoprite. Excited sungguh bila tahu ada orang Melayu kat TNM. Lama ke stay kat Malawi? Hubby mama tanya, abbi balqis buat apa di TNM? Tq